– Get inspired – Aflevering 1 (Door Danny Heessels)

 In Tennisblog

Hallo allemaal,

Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat. Met mij en mijn gezin gaat alles goed en we hopen dat we binnenkort weer iets meer tennisvrijheid krijgen.
Wij zullen als trainers de komende weken een aantal video’s/verhalen met jullie gaan delen die ons inspireren. Teun heeft mij gevraagd de aftrap te verzorgen en ik wil graag het verhaal van Juan Martin Del Potro bespreken en waarom het mij inspireert.
Dit doe ik aan hand van drie youtube video’s. De eerste video is een 20 jarige DelPo, bijnaam “de reus van Tandil” die de US Open wint.
Je ziet een jonge, sterke Argentijnse vent met een gek kapsel en enorm harde klappen die Federer klop geeft en klaar is om mee te doen aan de strijd in de top van de ranglijst. Maar het verhaal DelPo is helaas anders. Hij kent nog hele goede periodes, maar veel blessures zijn zijn deel. Zijn knieën en vooral zijn polsen bezorgen hem al jaren problemen. Wat ik inspirerend vind is dat deze grote sterke vent jaar in, jaar uit de kracht vind om terug te knokken. Omdat hij wil tennissen, omdat hij wil strijden. En altijd komt hij terug aan de top.
Video twee laat zien hoe basic de oefeningen zijn waarmee hij het jaren later moest doen na de zoveelste polsoperatie. In een zwembad een beetje knoeien met een squashracket.
Video drie laat zien wat voor fitnesswerk er nodig is om helemaal terug te komen aan de top.
De Reus is momenteel weer geblesseerd. En weer aan het revalideren en terugknokken. Dit verhaal gaat voor mij over het geduld, de wilskracht, de liefde en passie voor tennis om keer op keer het beste uit jezelf te willen halen. Dan valt de Corono beproeving die wij ondergaan momenteel wel mee.

Als dat niet inspirerend is…😉

Hopelijk tot gauw, Danny

 

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op voor een proeftraining

Of voor alle andere vragen en opmerkingen!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Call Now Buttonbel ons Top get inspired 2