– Get inspired – 22 juni door André Hillenius

 In Tennisblog

– Get Inspired –
Door trainer André Hillenius, 22 juni 2020.

Mijn blog gaat over Roger Federer, voor mij de grootste tennisser allertijden.

Als jongetje van 6 keek ik al af en toe een wedstrijd tennis met mijn ouders; toen al was mijn favoriet Federer. Zijn prachtige techniek, geweldig karakter en boeiend tennis zorgde daarvoor. Hij was echt anders dan de rest.

13 jaar later en 17 grandslamtitels verder leek het einde verhaal voor Federer. Hij had bijna een heel jaar een blessure en was afgezakt naar nummer 16 van de wereld. Ook was hij al vrij oud: 35 jaar. Toch deed hij begin 2017 weer mee met zijn eerste grote toernooi sinds de blessure, de Australian Open, één van de vier grandslams. Iedereen die ik sprak erover gaf hem geen kans. “Hij is te oud” werd er vaak gezegd. Echter bleef ik zeggen dat Federer hem gewoon zou winnen (om eerlijk te zijn, dat zei ik altijd).
Na een paar geweldige wedstrijden belande Federer in de finale. Hij versloeg onderweg drie top 10 spelers, maar zijn grote rivaal stond hem op te wachten in de finale: Rafael Nadal. Federer had sinds 2007 geen enkele grandslam wedstrijd van hem gewonnen.

Een van de mooiste en meest spannende wedstrijden die ik ooit heb gezien. In dit filmpje, 5e set inmiddels, staat Federer achter en lijkt het er weer op dat Nadal de wedstrijd naar zich toe gaat trekken. Niks is minder waar…

Ook dit verhaal laat weer zien dat je nooit moet opgeven. Na dit toernooi won Federer nog twee grandslams en hij doet nog altijd mee aan de top. Vorig jaar nog verloor hij maar nipt de Wimbledon finale tegen Djokovic.

Auteur:
André Hillenius
Trainer Junior Joy by Inspire

P.S Bij 13:00 in het filmpje is een van de beste rally’s ooit.
Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op voor een proeftraining

Of voor alle andere vragen en opmerkingen!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Call Now Buttonbel ons Top